Навіщо історія неісторикам?

Нещодавно відбулася цікава зустріч з журналістом, істориком Вахтангом Кіпіані. У нашому місті є багато шанувальників сайту “Історична правда”, що започаткував наш київський гість, у недалекому минулому – студент миколаївського вишу. Свідченням цьому – переповнена зала бібліотеки.
Промовець пояснив важливість об єктивного погляду на всі історичні події та окремих особистостей. Як приклад він наводив Волинську трагедію, особистості Бандери та Шухевича, а також Суворова. Нині, як ми знаємо, у Польщі мусується ця тема. І не завжди правдиво. Та й не всі українці до цих людей ставляться позитивно. Та не треба забувати, що призвело до тих подій і які наслідки ми пожинаємо і досі.
Після лекції кожен мав можливість поставити запитання, зокрема, що стосуються декомунізації. Порушувалося питання і про Українську Православну Церкву Московського патріархату, а також придбати нові книги під редакцією В. Кіпіані.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.