2019-2020: видання бібліотеки

Видання бібліотеки готуються згідно запитів користувачів і спрямовані для педагогічних працівників з метою удосконалення організації навчально-виховного процесу. В бібліографічних виданнях представлена література із баз даних науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва.

Творчий портрет В. Ф. Фальова (до 80 -річного ювілею) :біобібліографічний покажчик / упорядниця Н. В. Радутна. – Миколаїв: Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва, 2020. – с.20
Завантажити у форматі DOCX (Microsoft Word)
Учитель, учений, керівник : творча лабораторія Василя Шуляра: біобібліографічний покажчик / упорядниця Н. В. Радутна. – Миколаїв: Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва, 2020. – с.48
Завантажити у форматі DOCX (Microsoft Word)
Біобіліографічний покажчик присвячений доктору педагогічних наук, доценту, заслуженому вчителю України, директору Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Василеві Івановичу Шуляру.
Матеріали в покажчику розташовані за хронологічним принципом, а в межах років – за алфавітом назв. Публікації про життя і творчість розташовані в алфавітному порядку. До видання включено літературу з фондів бібліотек м. Миколаєва. Покажчик розрахований на освітян, науковців, студентів та всіх, кого цікавить життя і діяльність В. І. Шуляра.
Компетентнісний підхід в освітньому процесі: рекомендаційний список літератури/ упор. Н.В. Радутна – Миколаїв : Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва, 2019. – 6 с.
Завантажити у форматі PDF (Adobe Reader)
Медійная культура: вплив на свідомість та поведінку людини: рекомендаційний список літератури / упор. Н.В. Радутна – Миколаїв : Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва, 2019. – 2 с.
Завантажити у форматі PDF (Adobe Reader)

Осінній блюз Ганни Король (до ювілею): біобібліографічний покажчик / упоряд. Н. В. Щербак, Л. В. Шутяк. – Миколаїв: Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва, 2018. -11 с.

Завантажити у форматі DOCX (Microsoft Word)

Біобібліографічний покажчик присвячений творчості Г.І. Король – членкині Національної Спілки письменників та Національної Спілки журналістів України. Ганна Король входить до складу бюро Миколаївської обласної спілки журналістів, є номінантом премії “Золоте перо”. В покажчику представлені твори поетеси та література про її життя та творчість.
Покажчик адресовано педагогічним працівникам, бібліотекарям, студентам-філологам та всім тим, кого цікавить творчість Ганни Іванівни Король. Пропонуємо застосовувати матеріали в навчальному курсі “Література рідного краю”.

Треті Верісагівські читання : дослідження біографії та творчості Павла Верісага (до 90-річчя з дня народження філософа) / упор. К. М. Картузов, Є. Г. Андрухов. – Миколаїв : Іліон, 2019. – 200 с.
ISBN 978-617-534-520-7Завантажити у форматі PDF (Adobe Reader)Збірку матеріалів ІІІ Верісагівських читань присвячено дослідженню життя, особистості та творчості миколаївського філософа й дисидента Павла Верісага. У збірку ввійшли наукові статті, публіцистика та мемуаристика, а також вірші, малюнки, есе, присвячені філософу миколаївськими майстрами мистецтва.

Всесвіт Леоніда Вишеславського (до 105-річного ювілею від дня народження) : біобібліографічний покажчик / упорядник Н. В. Радутна. – Миколаїв: Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва, 2019. – с. 20

Завантажити у форматі PDF (Adobe Reader)

Покажчик підготовлено до 105-річчя від дня народження Леоніда Миколайовича Вишеславського в рамках проекту Літературна ємигія. До нього увійшли відомості про твори письменника, видані окремими книгами, публікації у збірниках та журналах та література про його життя і творчість. Матеріал розташовано у хронологічному порядку. У покажчику представлена література яка знаходиться у фондах бібліотек міста Миколаєва. Видання розраховане на викладачів, студентів, бібліотечних працівників та усіх, хто цікавиться творчістю письменника.