Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

30 листопада у науково-педагогічній бібліотеці зібрались шкільні бібліотекарі міста на підбиття підсумків Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який цього року проходив під гаслом “Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів”.
Бібліотекарі шкіл Миколаєва продемонстрували творчий підхід до роботи, уміння налагодити співпрацю з педагогічним колективом, батьківською громадою і зацікавити школярів. У бібліотеках проводилися цікаві, змістовні заходи з використанням інформаційно-комп’ютерних технологій та інноваційних форм масової роботи, що значно удосконалює роботу бібліотек та прискорює перетворення їх на інформаційні і творчі центри.
Кращі ініціативи шкільних бібліотек були представлені у конкурсі «Портрет моєї бібліотеки». Завдяки акції для читачів шкільної бібліотеки «Книжковий презент рідній бібліотеці» протягом Місячника фонди шкільних бібліотек поповнилися 1623 примірниками книг та періодичних видань. На конкурси: «Лист до літературного героя»; «Я його уявляю таким…» (Портрет улюбленого літературного героя); чемпіонат по читанню вголос для молодших школярів «Казка на ніч для братика та сестрички»; архітектурна розвідка для усіх небайдужих до історії «Дорога до школи» було представлено понад 120 робіт.
Бібліотекарів привітала миколаївська поетеса, дитяча письменниця Чижова Людмила Яківна і презентувала свою нову книгу «Зворотний відлік (від війни до війни)», що була видана за підтримки народного депутата України Тараса Кременя та фінансової допомоги народного депутата України Ігоря Бриченка. Людмила Яківна побажала усім подальших творчих успіхів і передала книгу в дарунок шкільним бібліотекам.
У рамках відзначення в 2016 році в Миколаївській області Року ювілеїв літераторів-краян в бібліотеках міста пройшли різноманітні масові заходи. 8 листопада у науково-педагогічній бібліотеці пройшов вечір-спогад «Я світом жив, я жив у боротьбі» з нагоди 80-річчя від дня народження Миколи Степановича Вінграновського, українського поета, актора, кінорежисера, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка. З метою популяризації творчості Миколи Вінграновського та з метою привернення уваги молоді до читання шкільним бібліотекарям була представлена літературно-музична композиція «До думи дума доруша…» у виконанні студентів Миколаївського коледжу культури і мистецтв (керівник – Людмила Вікторівна Рура).
Приємним подарунком для присутніх стала пісня «Україна-вишиванка» у виконанні Анастасії Якименко, студентки коледжу.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.