Поет і Ритор

19 грудня, в день св. Миколая, в науково-педагогічній бібліотеці відбувся творчий виступ велета сучасної української поезії Дмитра Дмитровича Кременя (лауреат Шевченківської премії, член Національної спілки письменників України) й “жриці риторики” , “богині красномовства” Галини Михайлівни Сагач (доктор педагогічних наук, професор, дійсний член Міжнародної Педагогічної Академії (м. Москва), Міжнародної Академії акмеологічних наук (м. Санкт-Петербург), Міжнародної Академії фундаментальних основ буття (м. Київ) та Академії наук вищої освіти України).
На цю урочисту знаменну подію, в якій злилися мелодійність поезії й майстерна риторика, прийшли представники миколаївської інтелігенції, гості міста, всі, хто шанує й розуміє всю сакральну могутність слова, закладеного в поезії.
Вітали тандем Л.М. Шкаруба (кандидат філологічних наук, доцент Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського), який давно є цінителем творчості поета, Л.А. Ржепецький (педагог і поет) читав свої вірші й говорив про те, як нам пощастило жити в один час з таким генієм, як Д.Д. Кремень, і як нам поталанило насолоджуватись в цей вечір даром Г.М. Сагач; Тетяна Даниленко (журналіст) розповідала про своє знайомство з творчістю Д.Д. Кременя, поділилась своїми враженнями стосовно вечора.
Д.Д. Кремінь говорив про значення поезії, про культурно-історичний пласт, який її породжує, про духовну спадщину, про впливи історичної пам’яті людей нашого міста й всієї України. “Поезія – мистецтво обраних Богом людей”, – зазначила в своєму виступі Г.М. Сагач, і в тих, хто був на цьому вечорі, не буде з цього приводу жодних сумнівів – це дійсно так.
Т.І. Роскіна, директор НПБ, відмітила те, що творчий вечір відбувся в день св. Миколая в місті, названому на честь святого і це є знаком і великим подарунком для миколаївців.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.