Педагогічна читальня ім. А. Топорова

Метою Педагогічної читальні ім. А. Топорова є просвітництво. Інакше й бути не може з урахуванням того, чиє ім’я вона (читальня) носить. Але є один нюанс: об’єктом просвітництва повинні бути явище чи особа, які в силу багатьох (коли об’єктивних, а в більшості суб’єктивних) причин невідомі широкому загалу. Ось це і є відмінною рисою нашої діяльності у цьому проекті.
На зустрічі 7 грудня лунали славетні імена добре відомих просвітників – М. Ломоносова, В. Даля, Я.А. Коменського і тих, хто маловідомий – Йоанна Максимовича, Еразма Роттердамського, Феодосія Печерського та інших. Цікавими, корисними, навіть захоплюючими були виступи кандидата філософських наук В.І. Мітіної, старшого наукового співробітника краєзнавчого музею Т.М. Губської, доктора історичних наук И.М. Шкляжа.
Що важливо, на розсуд широкої аудиторії була представлена книга аспіранта і викладача НДУ ім. В.О. Сухомлинського О. Вігора про людину, життя якої, без сумніву, є прикладом подвижництва в ім’я людства – Олександра Ксаверійовича Булатовича. Автор так і назвав свою книгу – «Життя як подвиг». Ця книга поповнить фонди шкільних бібліотек міста.
Було також презентовано нове українське видання «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр», яке професійно представила головний бібліограф НПБ Л.В. Шутяк.
Кінець року. Тому ми вже можемо зробити деякі висновки щодо дії нового проекту бібліотеки: він цікавий користувачам, корисний та просвітницький у широкому значенні цього слова.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.