Володимир Рюмін “Таємниця атлантів”

В. В. Рюмин. Тайна Атлантов. — Миколаїв: Вид. Ірини Гудим, 2020 — 284 с. – ISBN 978-617-576-138-0.

Упорядник видання Володимира Рюміна “Таємниця атлантів” Лариса Левченко передала в дарунок бібліотеці примірник книги видатного миколаївського інженера та педагога.
Це видання є першою публікацією історико-фантастичної повісті «Тайна Атлантов», віршів і особистих документів Володимира Рюміна з архівного фонду цього видатного вченого і письменника, що зберігається в Державному архіві Миколаївської області.
За життя автора ці твори не були надруковані. У 1966 р. дружина Володимира Рюміна, Тетяна, впорядкувала його архівний фонд і передала в дар архіву. Неопубліковані твори були виявлені серед інших архівних документів фонду та підготовлені до публікації директоркою архіву, доктором історичних наук Ларисою Левченко.
Видання розраховано на широке коло читачів, а також на біографів і літературознавців, які досліджують життя та творчість Володимира Рюміна.

Володимир Володимирович Рюмін (1874–1937 рр.) – учений, письменник, інженер, педагог, популяризатор ідей К. Ціолковського – після закінчення Харківського технологічного інституту приїхав до Миколаєва й все життя прожив у нашому місті. Він викладав фізику, хімію та інші технічні дисципліни в Миколаївському технічному залізничному училищі та Миколаївському середньому механіко-технічному училищі. Володимиром Рюміним у Миколаєві були засновані й видавалися журнали «Физик-любитель» (1904-1908 рр.) та «Электричество и жизнь» (1910-1918 рр.), які стали широко популярними й досі до них звертаються учені та аматори технічних галузей науки. Протягом своєї наукової та письменницької діяльності Володимир Рюмін написав понад 1000 статей і більше 200 книг. Свого часу його наукові й творчі праці видавалися величезними накладами й розходилися по всій Російській імперії, а потім – Радянському Союзові. Вони були перекладені білоруською, болгарською, німецькою, татарською, туркменською, грузинською, азербайджанською мовами.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.