Віршована історія

0_fcd43_4f519fda_M14 листопада в НПБ в рамках нещодавно започаткованого проекту «Історія Миколаївщини – складова у системі патріотичного виховання» відбувся поетичний калейдоскоп «Віршована історія». В ньому взяв участь відомий поет, лауреат багатьох премій та нагород В’ячеслав Тимофійович Качурін. Його цікаву розповідь, про своє поетичне життя, з цікавістю вислухали студенти груп №25, 26 Миколаївського професійного суднобудівного ліцею ім. Героя Радянського Союзу В.О. Гречишникова (куратор Тимошенко Тетяна Іванівна). Низка питань, поставлених поету, з одного боку свідчили про досить високий рівень освіченості, а з другого – були цікаві поетові, тому він досить відверто на них відповів.
Потім молодь ознайомилась з особою поета О.Торхова, який окрім усього є ще й одним з засновників конкурсу «відеопоезії» «Батискаф» і поетичного фестивалю «Ватерлиния» (у Миколаєві, звичайно!). Під час зустрічі студентам були представленні деякі роботи конкурсантів «Батискафа». Досить сучасний погляд на те, яким може бути вірш, сприймався аудиторією з розумінням та захопленням.
Не залишив молодь байдужими й епізод «Колейдоскопу» про досить нове починання, в якому наша бібліотека грає помітну роль, – інтернет журнал «Николаев литературный (litnik.org)». Ними було переглянуто декілька відео про наших поетів. Оформлені до цього заходу виставки та перегляд літератури, звучання пісень на слова місцевих поетів, доповнили яскраві враження учасників.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.