Вечер священика и барда Сергея Киселева

Із настанням осені розпочався навчальний рік у школах і вишах. Чудовим заходом стартував і Народний університет українознавства імені Григорія Сковороди, який другий рік працює при науково-педагогічній бібліотеці. Неповторну атмосферу високої духовності створив священик, поет і бард отець Сергій Кисельов із Києва. Приємний баритон його пробуджує у слухачах найкращі, найсвітліші почуття: у своїх авторських піснях він не лише уславлює Бога, він закликає усіх нас, особливо молодь, до життя праведного, безгрішного, високо морального і духовного.
Історії відомі імена його попередників: це Роман Солодкоспівець, Іоанн Дамаскін, Іоанн Кукузель, у цьому ж ряду ми з повним правом можемо назвати і Григорія Савича Сковороду, які своїм Словом, своїми Піснями вчать нас жити гідно, чесно, шляхетно.
Ще в 2008 році вийшла збірка віршів о. Сергія Кисельова під назвою «Богатство сердца золотое», переважній більшості з них судилося стати піснями. Нині завдяки його продюсеру, соратнику і незмінній ведучій творчої програми Надії Хоменко вийшло більше десятка аудіо- і відеодисків.
Зрозуміло, що в середовищі священиків, наших духовних отців не відразу сприйняли його авторську пісню. Як це – з хрестом і гітарою? Але прослухавши його спів, сам духівник Баришевського, Згурівського і Яготинського районів Київської області Митрофорний протоієрей о.Михаїл Макєєв благословив його самовіддану творчу діяльність.
Дійсно, наш час породив цей новий жанр – духовну авторську пісню, своєрідну духовну проповідь, бо справа ця воістину богоугодна. Як і куратор народного університету українознавства – доктор педагогічних наук, академік, професор кафедри теорії і методики виховної роботи Херсонської академії неперервної освіти Галина Сагач, о.Сергій їздить із своїми піснями по лікарнях, тюрмах і сиротинцях.
Зачарував його останній альбом «Себя спасаешь ты, других любя», цикл воєнних пісень, які разом з ним виконували всі присутні. Отець Сергій та Надія Хоменко розповіли багато історій, коли Господь рятував душі і життя людей і на фронті і в мирному житті. Вони відверто виступають проти збоченців, а хворим людям на ВІЛ-інфекцію допомагають словом і молитвою.
Ініціатором другої незабутньої зустрічі з о.Сергієм була заслужена артистка Українського академічного театру драми та музичної комедії Ірина Бубенко, яка чудово підспівувала священику-бардові.
Директор науково-педагогічної бібліотеки Тетяна Роскіна щиро подякувала гостям з Києва за святковий настрій, високодуховні пісні і висловила надію, що такі зустрічі будуть традиційними.
Тетяна Даниленко, журналіст.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.