Таємниці філософського довголіття. 20 років клубу “Позиція”

20 січня відбулося перше у цьому році засідання літературно-філософського клубу «Позиція». Як ми і анонсували, 2022 рік вирішено присвятити 20-річному ювілею клубу, а також мали намір поділитися таємницями філософського довголіття. Одна з таких таємниць – люди. Кожен член клубу – видатна особистість у своїй галузі і не тільки. Однією з таких особистостей є відома миколаївська художниця, професор кафедри дизайну факультету мистецтв відокремленого підрозділу «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв», Заслужений діяч мистецтв України –  Інна Григорівна Черкесова.
Надаємо слово Інні Григорівні:
«У минулому році виповнилося 20 років з дня заснування філософського клубу “Позиція” у науково-педагогічній бібліотеці міста Миколаєва. Для мене особисто ця дата співпала з моїм ювілеєм. 20 років тому, тоді директорка бібліотеки, чудова людина, прекрасний організатор і просто чарівна жінка, незабутня наша Тетяна Іванівна Роскіна втілила у реальність ідею філософського клубу, що згенерувала незабутня Катерина Олексіївна Тимченко, філолог, літературознавець. Я потрапила у коло засновників філософського клубу, який очолюють філософи від Бога  – кандидат філософських наук, доцент Мітіна Валентина Іванівна та кандидат філософських наук, доцент Ігор Леонідович Шпачинський.

Завдяки активній усього колективу бібліотеки філософський клуб “Позиція” успішно продовжує свою дослідницьку і просвітницьку діяльність. Усі бажаючи і зацікавлені можуть бути присутніми на засіданні клубу кожний третій четвер кожного місяця.

Для мене ця подія стала надзвичайно хвилюючою. Я отримала дивовижний подарунок від Клубу і Валентини Іванівни Мітіної особисто. Мені показали і подарували фільм про мою творчість 20 років тому! Я навіть забула про цю подію. Але кадри фільму повернули мене на початок 2000-х рр. І не тільки сам фільм, а й матеріал, що не ввійшов до фільму. А там!!! Моя малесенька онучка Сашуня теж спілкується з нами у мене на руках… А їй вже 20 років! Це неймовірні відчуття!

Щиросердно дякую дорогим моїм колегам за таке привітання. Колектив бібліотеки зробив вітрину-стенд з моїми і про мене статтями, моїми ілюстраціями… Я просто вражена і не можу вийти з катарсичного відчуття!
Дякую! Зичу усім нам миру, добра, процвітання, душевно-духовного та інтелектуального спілкування! Щасти нам усім!

Валентина Іванівна, дякую за філософський камінь, що Ви мені подарували! Завжди Ваша, Інна Черкесова».
Далі кандидат філософських наук І.Л. Шпачинський презентував доповідь про 20-річну історію клубу та окреслив його перспективи на майбутнє. В.Ф. Фальов, поет і журналіст, прочитав серію ліричних віршей за тематикою засідань, а один великий вірш, можна сказати – поему, Валерій Федорович присвятив філософському клубу.
Евристично-гумористичну сторінку відкрила кандидат філософських наук В.І. Мітіна, яка нагадала свою обіцянку вручити кожному присутньому «філософський камінь». Вручення було суто символічним, Валентина Іванівна підкреслила, що камінь – це метафора, тобто він є «піщинкою» душі клубу, навколо якої кожен може сформувати свою унікальну і неповторну особистість…
Від себе відзначимо, що ми щиро вдячні Валентині Іванівні Мітіній, завдяки ентузіазму і бурхливій енергії якої наш клуб існує і досі;
Ігору Леонідовичу Шпачинському, за його вміле, спокійне і виважене керування клубом;
Валерію Федоровичу Фальову, за його чудові вірші;
Леоніду Борисовичу Шифріну, за його неперевершений гумор;
Юрію Іциковичу Іцковському, за його професіоналізм і філігранну точність аргументів;
Сергію Пантелійчуку, за його чудове мистецтво, артистизм і аристократизм!
Та всім, хто від початку до сьогодні робить наш клуб не тільки найстарішим, а і найкращим в Україні!
Чекаємо усіх вас на наступному засіданні клубу за темою «Класична філософія: стиль мислення і сенс життя», яке відбудеться 17 лютого о 17.00, а представить вам таку складну і водночас цікаву тему кандидат філософських наук Валентина Іванівна Мітіна.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.