Презентація нової книги Агнеси Виноградової

7 листопада в бібліотеці відбулася презентація книги “Висота Василя Стрельнікова”. Миколаївська історія знає чимало городян, які стали легендами своєї професії. Однією з таких легенд є Агнеса Вікторівна Виноградова, володарка почесного звання “Заслужений журналіст України”.

Вже понад 60 років ім’я Агнеси Виноградової представляє миколаївську журналістику з найкращого боку. Вона була провідною журналісткою газет “Бузька зоря”, “Південна правда”, “Вечірній Миколаїв”, де багато писала на морально-етичні теми. Агнеса Вікторівна завжди проживала життя своїх читачів і не могла пройти повз факти несправедливості, приниження слабких, повз безчинства начальників і шахраїв. Вона брала сторону ображених і скривджених, досконально розбиралася в життєвих історіях і проблемах.
Милосердя, професіоналізм, безкорисливість – три кити, на яких трималася її журналістська діяльність.
Саме тому Агнеса Вікторівна стала еталоном професійності, інтелігентності та інтелектуальності для багатьох своїх колег.

Після багаторічного журналістського шляху Агнеса Виноградова знайшла себе у письменстві, результатом її діяльності в цьому напрямку стали вражаючі книги: у 2004 році з’явилася книга про лейтенанта Петра Шмідта – «Расстрелянная мечта»; у 2010 році було опубліковано збірку нарисів про видатних миколаївців – «Человеческий фактор»; у 2012 році розпочалася серія «Легендарные имена» книгою про хороброго льотчика, Героя Радянського Союзу, Василя Гречишникова; у 2014 вийшла книга про Почесного громадянина Миколаєва Івана Канаєва – «Без страха и упрека».

У 2019 році написано ще одну книгу для серії «Легендарные имена» – про долю льотчика-винищувача ВМФ, генерал-лейтенанта авіації, учасника Другої світової війни, Героя Радянського Союзу – Василя Полікарповича Стрельнікова.

Частина світлин заходу надана журналістом Олександром Сайковським.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.