“Одяг як засіб позиціювання особистості”

18 жовтня відбулося чергове засідання клубу «Позиція». Тема – “Одяг як засіб позиціювання особистості”, була представлена членом спілки дизайнерів України Ольгою Андріївною Максименко.
Перш за все модератор висловила тезу, що кожна людина має потребу позиціонувати себе як унікальну, неповторну, привабливу особистість, а одяг є найпростішим засобом для цього. Щоб довести цю тезу Ольга Андріївна продемонструвала цікавий відеоряд, який відобразив історію одягу з первісних часів до сьогодення. Які соціальні фактори в історії культури впливали на формування моди і одягу в цілому? Релігійний, естетичний моральний, економічний та інші. На протязі історії людства одяг уже диференцювався в залежності від статі, віку, соціального статусу людини. На цьому ґрунті і з’явилося саме поняття – «мода», як засіб репрезентації та маніпулювання деякими верствами населення.
Модератор підкреслила, що багато моментів у формуванні моди пов’язано з особистістю кутюр’є. Яскравим прикладом цього є Коко Шанель, з якою пов’язана нова епоха у емансипації жінки в цілому (стиль Шанель).
Ольга Андріївна відмітила, що на формування моди мають вплив не тільки дизайнери, але й стихійний прояв деяких субкультур, перш за все молодіжних. Сучасна західна мода так чи інакше пов’язана зі стилем хіпі, панків, рокерів та інших..
Підбиваючи підсумки засідання Президент клубу І.Л. Шпачинський та модератор О. А. Максименко звернули увагу публіки на те, що не треба ігнорувати тенденції розвитку сучасної моди тому, що вона впливає не тільки на свідоме, а й на підсвідоме кожної людини підвищуючи її енергію та тонус життя.
Наступне засідання клубу відбудеться 15 листопада і буде присвячена Міжнародному дню філософа (модератори: В.І. Мітіна, І.Л. Шпачинський).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.