Віденський Октоїх XII-XIII ст. Палеографічні і філологічні дослідження

Видавництво «Горобець», за сприяння Українського культурного фонду, в рамках програми «Повертаємо в Україну культурну спадщину», 22 липня 2021 року провели в бібліотеці презентацію книги: «Віденський Октоїх XII-XIII ст. Палеографічні і філологічні дослідження».
З 2009 року видавництвом «Горобець» започатковано проєкт «Повертаємо в Україну культурну спадщину», покликаний шляхом видань факсимільного типу зробити доступними для науковців та громадськості середньовічні рукописні пам’ятки, що знаходяться поза межами України.
Від найбагатшої книжкової спадщини Київської Русі збереглося не більше одного відсотка усіх рукописів, створених у князівських скрипторіях – це книги релігійні, історичні й державотворчі. Тому кожен збережений рукопис є цінним історичним джерелом та скарбом української середньовічної культури. На жаль, переважна більшість українських середньовічних книжних пам’яток перлинами книжкових зібрань Австрії, Білорусі, Італії, Польщі, Росії, Франції та інших країн.


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.