Вечер памяти Анатолия Поперечного

af-bigЧиє серце не защемить при виконанні улюблених пісень «Трава у дома», «Олеся», «Малиновка», «Аист на крыше» та багатьох-багатьох інших? Дуже сердечно, по-домашньому тепло і щиро відбувся 11 січня 2016 року вечір пам’яті поета-пісняра, нашого земляка Анатолія Поперечного «Святая сповідь душі» в науково-педагогічній бібліотеці Миколаєва. Вели його колишній багаторічний голова обласної організації Спілки письменників України, поет-бард В’ячеслав Качурін та голова Миколаївського земляцтва у Москві Володимир Христенко. Було продемонстровано документальні кадри з життя А.Поперечного та відкриття чудового пам’ятника на могилі поета за участю членів земляцтва.
Особливою окрасою стали спогади його двоюрідної сестри, нашої городянки Людмили Василівни Філатової та улюбленої 94-річної тітоньки Катерини, з якою в один день – 22 листопада – відомий поет відзначав свій день народження. Про виступи А.Поперечного на Чорноморському суднобудівному заводі, а був він однокласником відомого генерального директора Юрія Макарова, та відвідини родини поета в Москві дуже зворушливо розповіла письменниця Віра Марущак. На творчому рахунку літературознавця Євгенія Мірошниченка багато прекрасних розвідок про наших славетних земляків, а також відомих російських письменників, діячів культури та мистецтва. Дуже оригінально підійшов він до пошуку родинних витоків Анатолія Григоровича Поперечного, який ніколи не відокремлював себе від українських коренів, від Миколаївщини.
Звичайно, який може бути вечір поета-пісняра без його пісень? Було показано цілий відеоконцерт відомих на весь світ творчих гуртів «Сябри», «Вераси», «Земляни», співаків Софії Ротару, Лева Лещенка, братів Радченків тощо. На завершення родина поета вручила цілу бібліотечку творів А.Поперечного директору науково-педагогічної бібліотеки Т.Роскіній та миколаївським авторам інтернет-журналу «Миколаїв літературний». У кожного, хто був присутній на цьому творчому вечорі, у душі ще довго звучали пісні Анатолія Поперечного.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.