Шодуарівська Альтанка

26 листопада зібрало у затишну атмосферу науково-педагогічної бібліотеки молодих літераторів Миколаєва. Нагодою стала презентація альманаху, надрукованого за підсумками Всеукраїнського літературного фестивалю «Шодуарівська Альтанка», який відбувся у березні цього року в місті Житомирі.
Фестиваль отримав назву на честь відомої у місті альтанки, яка розташована у парку Шодуара. Парк має ім‘я барона де Шодуара, художника та мецената кінця ХІХ – початку ХХ століття, який мешкав у Житомирі. У цьому році фестиваль відбувся вперше, і зібрав конкурсантів з різних куточків України.
Презентацію розпочала Анастасія Фінік, яка виконала музичний етюд на фортепіано. Після цього ведуча, Ніна Паламарчук, запропонувала гості з міста Житомира, Ларісі Паламарчук, розповісти про фестиваль детальніше. Ларіса Паламарчук – один з ініціаторів та організаторів фестивалю, член журі у номінації «Поезія», – познайомила слухачів з основними етапами фестивалю, розповіла про кількість учасників та їх географію, поділилась планами на майбутнє. Ларіса окремо відзначила молодих миколаївських літераторів, адже у номінації «Проза» вони вибороли три призових місця.
Серед іншого гостя продемонструвала власний відео експеримент – ролик на тексти поета Віктора Петровського та поетки Ніни Паламарчук: «Все больше меня».
Продовжили презентацію читання самих фіналістів, чиї тексти увійшли до альманаху. Це володарі першого місця в поезії – Настя Лапа та Олександр Білокур, переможець в номінації «Вишуканість стилю» – Марія Салакова. Олександр Білокур після основної частини презентації попросив слова на вільний мікрофон і прочитав вірш своєї колеги – Аліни Данилової. «Аліна свого часу читала мої вірші, що і дало змогу взяти участь у фестивальній програмі, отже, тепер моя черга», – пояснив Олександр. До речі, Аліна Данилова – також учасник фестивалю і переможець в номінації «Метафоричність». Прикрасили поетичний вечір прозаїки – Влад Басін (друге місце з прози) та Володимир Лукасевич (номінація «Нестандартне світотворення»).
Приємно, що Миколаїв у Житомирі представляли конкурсанти, що навчаються у гуртку літературної творчості «Альтанка», який працює на базі Дитячого Центру позашкільної роботи Корабельного району та Палацу творчості учнів. Це вже не перша перемога юнаків та дівчат, але дуже почесна, адже Житомир – батьківщина керівника гуртка.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.