Сергій Пантелейчук: рефлексії театрального художника

Ми мали б вже прощатись з усіма учасниками клубу на літо, але…
13 травня у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі відкрилася персональна виставка художника (і члена філософського клубу), Сергія Володимировича Пантелійчука. Він запропонував клубу провести перше “виїздне” засідання, адже квітнева зустріч через карантин була скасована. Директор РДТ Артем Олександрович Свистун підтримав цю цікаву ідею і запропонував зібратися у суботу 29 травня о 14:00. Підтримав ініціативу художника і директор НПБ Костянтин Миколайович Картузов.
А. О. Свистун тепло привітав С. В. Пантелейчука, який 10 років віддав РДТ, приймав участь у постановці багатьох вистав, що запам’яталися театралам. Одна з останніх вистав – “Полонені духи” – зайняла перше місце на фестивалі “Homo ludens” і була відзначена за оригінальність постановки членами журі і глядачами. Директор РДТ побажав успіху Сергію Пантелейчуку і висловив надію на подальшу співпрацю з художником і філософським клубом.
К. М. Картузов вручив С. В. Пантелейчуку грамоту і подарунок до дня народження, приєднався до побажань директора РДТ і запросив художника брати участь в підготовці до 20-річчя філософського клубу.
Віце-президент філософського клубу В. І. Мітіна привітала всіх присутніх з таким яскравим та незвичним завершенням “навчального року” в клубі “Позиція” і прочитала свій акровірш, присвячений Сергію Пантелійчуку. Валентина Іванівна зазначила, що це її перший “білий” акровірш, оскільки художник такого масштабу в жодну риму не умістився.
С. В. Пантелейчук, як модератор виставки, розповів про її підготовку, підкресливши, що по суті – це перша велика виставка його графічних робіт (33 роботи), хоча лише мала частина того, що зберігається в папках його майстерні. Він посвятив зацікавлених слухачів в таємниці творчості театрального художника, розповів про роботу з режисером А. В. Солоповим над виставою “Полонені духи”, про участь у постановці восьми спектаклів Пермського містичного театру “У моста”, про те, як він розписав цей театр сюжетами з “Майстра і Маргарити” Булгакова.
Подякувавши всім присутнім за привітання і подарунки, модератор і винуватець урочистостей запропонував після перегляду експозиції сфотографуватися на пам’ять. Так і закінчився цей теплий, добрий, незабутній вечір, який офіційно завершив сесію філософського клубу.
Ми прощаємося з учасниками до осені і бажаємо добре відпочити і набратися нових вражень, щоб поділитися ними у вересні, на наступній зустрічі клубу.

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.