Інструменти участі у житті громади

22 лютого 2019 року в приміщенні бібліотеки відбувся тренінг на тему: «Інструменти участі у житті громади – як спосіб взаємодії людей поважного віку з владою» в рамках проекту «Громадська активність без вікових обмежень» що реалізується в Україні громадською організацією «Центр Поділля-Соціум», в Миколаєві громадською організацією «Освітній центр «Університет третього віку» та здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Запропонована розробка – це пошук нових підходів для освітньої роботи з людьми літнього віку, які б володіли сучасними методами багатоаспектної інформаційної діяльності. Щодня кожен з нас зтикається з проблемами які не в змозі вирішити самостійно. Відповідно, постають питання: «В які установи звертатися?», «Як довго це буде вирішуватись?», «До яких конкретно посадових осіб ставити запитання що виникли?». Проблема посилюється пасивним ставленням людей пенсійного віку спричиненим заниженою самооцінкою пенсіонерів та впевненістю, що вони вже не можуть особливо впливати на життєдіяльність суспільства. Саме відповіді на ці питання й покликаний задовольнити пропонований тренінг.
Учасники тренінгу отримають такі навички: заповнення проектної заявки для подання на конкурс «Громадський бюджет Миколаєва»; оформлення запиту на інформацію; як подати звернення; правила подання електронної петиції. Тренінг містив цікаві психологічні техніки та вправи на активізацію уяви («Від мрії до ствердження», «Асоціативні картки»), активізацію когнітивної діяльності («Мозкова гімнастика»), рефлексію тощо.
Організатори тренінгу: громадська організація «Освітній центр «Університет третього віку» (доктор педагогічних наук, професор – Микола Букач; кандидат педагогічних наук, доцент – Наталія Клименюк, модератор тренінгу: керівник Центру психологічної служби МНУ ім. В.О. Сухомлинського – Дар’я Гулькова).
До проведення тренінгових занять долучилися працівники Миколаївської міської ради, зокрема: директор департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Тетяна Шуліченко та фахівці департаменту: Тетяна Днєєва, Тетяна Криницька; начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Дмитро Канарський, представник депутатського корпусу Віра Ярошенко З вітальним словом про важливість взаємодії людей поважного віку з органами місцевого самоврядування перед учасниками тренінгу вистув директор департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.