ІІІ ювілейні Верісагівські читання

16 травня 2019 року у бібліотеці відбулася презентація збірки «ІІІ ювілейні Верісагівські читання (до 90-річчя від дня народження)».
Зауважимо, що третя за рахунком конференція, яка присвячена ювілею миколаївського філософа та дисидента Павла Верісага, вперше проходила під патронатом управління культури національностей та релігії облдержадміністрації. Дякуючи фінансовій підтримці облдержадміністрації за матеріалам конференції вийшла друком збірка.
Президент літературно-філософського клубу «Позиція» І.Л. Шпачинський, кандидат філософських наук, доцент МНУ імені В.О. Сухомлинського розповів, що саме зусиллями членів клубу було проведено багаторічне (розпочинаючи з 2009 року) дослідження життя та творчості оригінального філософа, який багато років жив и був похований саме у Миколаєві. А сьогодні бібліографія різноманітних текстів пов’язаних з Павлом Верісагом, відео матеріалів перевищує 60 найменувань.
Учасник ювілейних Верісагівських читань В.Ф. Фальов, журналіст та поет, підкреслив, що збірка оригінальна за змістом та складом включає у собі не тільки наукові статті, а й матеріали різні за жанром – у тому числі: листи, есе, фотомемуари, графічні роботи та публіцистику.
В.Р. Ягьяєв, працівник управління культури відділу охорони пам’яток культури та мистецтва при Облдержадміністрації, звернув увагу присутніх на той факт, що за останні 200 років в Україні особистості такого масштабу та охоплення глобальної реальності було усього двоє: Г.С. Сковорода та Павло Верисаг, тим цінніше це видання. Зважаючи на це, відділ охорони пам’яток культури та мистецтва при Облдержадміністрації виступив з ініціативою перед містом про закладення меморіальної дошки на будинку, де мешкав філософ.
В.О. Чеботарьов, головний спеціаліст управління культури національностей та релігії облдержадміністрації привітав усіх присутніх з виходом ювілейної збірки та відмітив її високий науковий, дизайнерський та естетичний рівень. Він також побажав авторам подальших успіхів у дослідженні та популяризації творчості філософа Павла Верісага.
На завершення презентації І.Л. Шпачинський надав можливість удові П. Верісага, кандидату філософських наук В.І. Мітіній власноруч передати авторам збірку та подякувати їм за плідну співпрацю та дружню підтримку.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.