Знищуючи фейки – перемагає правда

0203Завжди приємно, що є люди, які намагаються змінити світ на краще. Ми з вами варті того, щоб знати правду. Інформаційний простір переповнений неправдивою інформацією. Нажаль сьогодні маніпуляції та фейки – це буденність.

Волонтер науково-педагогічної бібліотеки – журналіст, блогер та медіатренер Олексій Пирогов спільно зі шкільними бібліотекарями проводить відкриті лекції для бажаючих навчитися верифікувати отриману інформацію. Протягом двох зустрічей, які він провів з учнями 10-11 класів Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 та Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІступенів №45, Олексій переконався, що нове покоління прагне до змін та нових рішень і поділився своїми знаннями з медіаосвіти. Учні виявили неабияку зацікавленість темою фейків. За одну годину вони отримали купу різноманітних прикладів, які надалі допоможуть їм вільно та швидко орієнтуватися в світі отримуваної інформації. Презентації, спеціально розраховані для учнів старших класів, показали, що саме цікавить учнів у житті. Вони визнали, що навколо дуже багато інформації, яку іноді дуже важко розділити на правдиву та брехливу. Конкретні приклади зробили захід цікавим та відкритим до діалогу.
Олексій зауважив, що «учень виявляє зацікавленість тоді, коли сидячи на останній парті в класі відкладає в бік смартфон і піднімає очі на екран, на якому представленні приклади з фейками». Це правда. Саме заінтригувати учнів і зацікавити їх, виявляється найтяжчим в викладанні. А успіх поряд.

Ви можете отримати цікаву інформацію для своїх учнів і дітей. Буде цікаво.
Телефон Олексія Пирогова – 0950565653, 0637011077.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.