Всесвітній день поезії

21 березня відбувся поетичний вечір «Грані тисячоліть на струнах слова», який присвячений Всесвітньому дню поезії. Він щороку відзначається в день весняного рівнодення. З 2012 свято поезії щорічно відзначається в нашій бібліотеці. Його організатором була Тетяна Роскіна, а натхненником став Дмитро Кремінь. Стало традицією відзначати його у колі наших вірних друзів – професійних поетів. Ведучою свята цього разу була голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників Віра Марущак.
Поезія — це завжди неповторність. На Миколаївщині багато її творців, це митці слова, які ввійшли до складу письменників України. Цього року ми почули виконання поезії таких відомих майстрів слова як Лариса Матвєєва, Аркадій Суров, Катерина Голубкова, Ксенія Коваленко, Тетяна Свірська, Ольга Славна, Володимир Пучков, Анатолій Маляров, В’ячеслав Качурін.  Присутні отримали музичні дарунки від вірних друзів бібліотеки – заслуженого артиста України Олександра Сичова, заслуженого працівника культури України композитора Евгенія Долгова та поетеси і співачки Юлії Ковалевської.
Були на святі поезії і сюрпризи: Тетяна Свірська з рук голови спілки МОО НСПУ отримала квиток члена НСПУ.
Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров не лише зізнався в любові до творчих людей, а й висловив впевненість, що поезія живе й житиме, доки людське серце наповнюватимуть найтонші й найглибші почуття.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.