Світлої пам‘яті Тетяни Іванівни Роскіної – миколаївської зірки добротворення

«Ліпше добре ім‘я за багатство велике, і ліпша милість за срібло та золото».
(Пр. 22:1)

Кожна людина приходить у цей світ зі своєю унікальною місією. Такою неповторною місією Господь обдарував знакову постать м. Миколаєва, Миколаївщини, України Свою обраницю – Тетяну Іванівну Роскіну, директора Миколаївської науково-педагогічної бібліотеки, знану громадську діячку, відому християнську просвітительку, керівника Миколаївської філії Всеукраїнського народного університету імені Григорія Сковороди – Миколаївську Зірку Добротворення.
Тетяна Іванівна відійшла у Вічність на 67-му році життя 30 квітня 2017 р. в Ізраїльській клініці, де лікувалася від тяжкої недуги. Царство Небесне Вам, високодостойна і дорога Тетяно Іванівно! Вічна пам’ять у наших молитвах і серцях!
Т.І.Роскіна – яскравий взірець подвижництва на багатій ниві культури, науки, освіти, просвітництва, добротворення. Кілька років, з 2010 р., разом із колегами вона самовіддано, на волонтерських засадах розбудовувала Миколаївську філію Всеукраїнського народного університету імені Григорія Сковороди, об’єднавши навколо себе великий гурт сподвижників-сковородинців, патріотів-земляків, старших і молодших, відомих і ще не відомих, творчу еліту Миколаєва, які стали з нею пліч-о-пліч, розбудовуючи Храм Народного Університету, який за короткий час став найкращим, найдієвішим на теренах рідної України.
Про талант керівника великої бібліотеки (однієї з найкращих в Україні), талант організатора та ініціатора багатьох благородних справ і творчих акцій свідчать не лише численні нагороди Т.І.Роскіної, але і її великий і безперечний авторитет у колективі, суспільстві, державі. Проте найвищу нагороду вона отримає на Небесах за своє милосердя, добротворення, за чисте серце, відкрите світу і кожній людині у наш холодно-прагматичний час.
Молимо Господа простити Тетяні Іванівні Роскіній гріхи вільні і невільні, дарувати високу обитель у Царстві Небесному, куди вона поспішила від нас відійти…
Ніколи не згаснуть у пам‘яті серця усі наші творчі справи, зустрічі, знакові події, зокрема, у школах, вузах, сиротинцях, у притулку для людей старшого віку та інвалідів разом із директором Володимиром Яковичем Власовим. Ніколи не потьмяніють на скрижалях серця світлоносні зустрічі вдома та у великих аудиторіях, в Україні та у братній Словаччині у березні 2016 р., де ми провели низку просвітницьких акцій у м. Прешові, м. Кошіце, м. Ружонбергу, в Прешовському та Ружонбергському університетах, в Українському домі м. Прешова тощо. Всюди Т.І.Роскіна несла свої мудре слово, інноваційні погляди на розвиток культури, мистецтва, науки, освіти, осявала численні аудиторії своєю енергією Добра і Краси, Мудрості й Терпіння, Праці й Натхнення. Без неї осиротіла не лише дружна родина, якій ми висловлюємо найщиріше співчуття, – осиротів Миколаїв, Миколаївщина, улюблена бібліотека, Всеукраїнський народний університет імені Григорія Сковороди, осиротіли усі ми, увесь Божий світ…
Кожна людина – неповторна, кожна Доля – унікальна: Тетяна Іванівна Роскіна – талант служіння державі, суспільству, рідному колективу, ближнім і дальнім як людина високих духовно-моральних цінностей, істинна берегиня української культури, мистецтва, науки, освіти, кращих традицій українського народу. Їй були близькими слова святого апостола Павла: «Дбайте про любов і про духовне пильнуйте» (Кор.14:1).
Її могутній потенціал милосердя – світоч натхнення для сучасників і наступних поколінь, її природна мудрість і шляхетність, життєвий оптимізм, працелюбність, яскрава харизма лідерства й толерантності – незабутній взірець для тих, кому дорогі слова Г.С.Сковороди: «Любов є джерело всякого життя».
Віримо, що велика справа життя Т.І. Роскіної увічниться творчими зусиллями її вірних сподвижників і друзів, колег та учнів.
Нехай Господь благословить у Царстві Небесному Тетяну Іванівну Роскіну – Миколаївську Зірку Добротворення!
Г.М.Сагач, доктор педагогічних наук, доктор теології, доктор філософії (Словаччина), професор, академік 4-х Міжнародних академій, проректор Всеукраїнського народного університету імені Григорія Сковороди, координатор філій, лауреат Міжнародної премії Григорія Сковороди

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.