Молодіжний випуск журналу “Соборної вулиці”

soborna«Чим вищу мету ми ставимо перед собою, тим приємніше її досягати». Такими словами редакційна колегія літературно-художнього журналу «Соборна вулиця» ознаменувала початок роботи над першим випуском у 2012 році. З того часу минуло чотири роки – роки успіху, популярності та визнання. На сторінках журналу відомі автори та талановита творча молодь знайомили читачів зі своїми творами, – результатами творчих злетів і безсонних ночей.

13 вересня, о 17.00, відбулася презентація номерів 1-2 (12-13) миколаївського літературно-художнього журналу «Соборна вулиця», присвяченого здебільшого молодим авторам. Члени редколегії журналу, видавці та автори зустрілися з читачами.

Костянтин Картузов привітав гостей і як заступник директора науково-педагогічної бібліотеки,  і як молодий автор-прозаїк. Звернувшись до головного редактора Дмитра Креміня, він щиро подякував  за підтримку, за мотивацію і за те, з якою любов’ю Дмитро Дмитрович опікує молодь. К.Картузов також повідомив про те, що журнал буде презентовано на  Міжнародному книжковому «Форумі видавців у Львові».

Перед гостями  з дружніми словами творчої підтримки виступали головний редактор журналу Дмитро Кремінь і члени редколегії – Євген Мірошниченко,  Ілля Стариков, Олексій Торхов. Д.Кремінь звернувся до авторів-дебютантів і зауважив, що обраний ними шлях – «мандрівка Голгофою із хрестом за плечима». Побажав успіху і висловив надію на те, що молода генерація «перейме і примножить наші традиції».

Вдячність і повага до вже відомих авторів, дружнє слово-заохочення молодих початківців – такою була атмосфера зустрічі. Зворушливі слова пісні «Червоні тюльпани» у виконанні відомого миколаївського композитора і співака, заслуженого артиста України Олександра Сичьова порадували шанувальників його творчості. Він також є одним із  авторів, вірші якого надруковано в молодіжному  випуску журналу, а рядок з його вірша «Її величність мова»  навіть став назвою виставки: «Злітає в небо птаха майстра Слова».

Керівник видавництва «Іліон» Ганна Румянцева та  молода редактор відзначили, що заснування журналу «Соборна вулиця» – це історична подія в житті інтелігенції міста. Також висловили надію на те,  що настане день, коли «відкриються двері видавництва – і сьогоднішні дебютанти зайдуть видавати свої книги», побажали їм гострого пера, нових ідей та можливостей. Приємним сюрпризом і для гостей, і для винуватця події – Олександра Сайковського, фотокореспондента газети «Вечерний Николаев»,  став  подарований видавництвом «Іліон» спецвипуск «Двойная жизнь», приурочений  до його дня народження.

Юлія Шокол, Дарина Березіна, Ірина Павленко, Ольга Сквірська, Степан Чигинцев – талановиті молоді люди, – представляли публіці свої твори. Вони декламували свої вірші та презентували твори у прозі. І, безперечно, їм було приємно почути слова підтримки від Наталії Вікторівни Сапак, кандидата мистецтвознавства: «Я радію вашій розкутості, щирості, вашому вмінню викладати грамотно свої думки і в прозі, і в поезії». Наталія Вікторівна також представила свою публікацію в презентованому випуску «Соборної вулиці» – «Айванабугу». «На пути к мастерству» – матеріал про учасників творчого об’єднання молодих миколаївських художників.

Зустріч  залишила в  серцях присутніх тепло і радість від спілкування з авторами. З завершальним словом до молоді звернулася Тетяна Даниленко, відома миколаївська журналістка і культуролог: «Я пишаюся вами. Пишіть, шукайте себе. А ми будемо читати».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.