Подорожі з Ігорем Єрмолаєвим

Незважаючи на дощову погоду, що не полишає нас дивувати цієї зими, того лютневого вечора в приміщенні науково-педагогічної бібліотеки нашого міста зібралося багато відвідувачів – шанувальників таланту І.Єрмолаєва, фотохудожника, мандрівника, театрального критика тощо.
Закінчивши ЗОШ № 35, а згодом із відзнакою – кораблебудівний інститут, вступив до аспірантури. Та з розвалом СРСР довелося працювати на різних посадах, просто аби вижити. З дитинства, беручи приклад зі свого прадіда Івана Петровича Єрмолаєва – одного з перших фотографів Миколаєва, захопився цією справою. До речі, світлини, передані вже дідом Георгієм, склали основу колекції Миколаївського краєзнавчого музею, надалі – Музею суднобудування і флоту.
З роками Ігор захопився кіно- та відеокамерою. Учасник і призер міжнародних, всеукраїнських та міських фотовиставок та конкурсів. Член Національно спілки академії фотомистецтва України. Майстерність приходила з роками, бо вкладав не лише талант і терпіння, а й душу і любов у свої світлини, у їхніх героїв. Провів вісім персональних виставок. Його чудові роботи бачили у вишах, коледжах і бібліотеках нашого південного міста. Авторські роботи розійшлися по всьому світові, перебувають у приватних колекціях Німеччини, Швеції, Швейцарії, Канади, Єгипту і т.д.
Про свої захоплення щиро поділився на своєму творчому вечорі у бібліотеці. Улюблені жанри: пейзаж, старовинна архітектура, натюрморт, весільні фото. А все завдяки невгамовній вдачі Ігоря, любові до подорожей.
Тільки уявіть – 280 тисяч кілометрів по земній кулі, 68 країн (це чи не рекорд України), 12 тисяч світлин, причому лише художніх. Про все це розповів друг нашого героя, член Спілки журналістів України Сергій Торпаков і сам Ігор Єрмолаєв.
У його творчому доробку сотні статей в обласних газетах, має власну рубрику «Подорожі» в журналі «Імена». Та найцікавішим для присутніх було переглянути його відеофільми та фотографії з різних куточків світу, які зроблені справжнім майстром. А з якими відомими людьми він був знайомий! Досі його кумиром залишається ведучий популярного в радянські роки «Клубу мандрівників» Юрій Сенкевич.
Зовсім несподіваним для всіх була участь Ігоря Єрмолаєва у телешоу «МайстерШеф», про яку він відверто розповів. Здобувши білого фартуха, тобто увійшовши в 20-ку лідерів ( а документи подавало 15 тисяч бажаючих), змушений був залишити проект через хворобу батька.
Красивий, стрункий, багатогранний у своїх талантах І.Єрмолаєв зачарував усіх. І більш, ніж двогодинна зустріч, пройшла на одному подиху.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.