На останньому диханні

fil-big23 лютого відбулась зустріч у кіноклубі “Філіні”, присвячена “французькій новій хвилі” – рух у кінематографі Франції 50-60-х років, для якого характерна відмова від традиційної зйомки й передбачуваності сюжету. Представниками нової хвилі стали, насамперед, молоді режисери, що раніше мали досвід роботи кінокритиками або журналістами. Вони були проти однотипних, далеких від реальності фільмів і нерідко вдавалися в кінематографії до експериментів. Одними з найбільш відомих основоположників напряму є: Франсуа Трюффо, Жан-Люк Годар, Ерік Ромер, Клод Шаброль, Жак Ріветт.
Фільмом вечора було обрано дебютний повнометражний фільм Жана-Люка Годара, в якому він виступив не тільки як кінорежисер, а й як сценарист, спільно з Франсуа Трюффо. Ця кінострічка стала культовою й перетворилась на певну візитівку французької нової хвилі.
У дискусії, після перегляду фільму, учасниками зустрічі було зазначено, що магія кіно полягає в тому, що про саму “французьку нову хвилю”, пишуть сценарії й знімають фільми, чого тільки вартий знаменитий фільм Бернардо Бертолуччі “Мрійники”, знятий у 2003 році.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.