Христове сонце любові у вимірах святості і моральності

18-19 грудня 2015 року в м. Миколаєві відбулися Сковородинівські читання «Христове сонце любові у вимірах святості і моральності», присвячені п’ятиріччю від дня заснування Миколаївського відділення Всеукраїнського народного університету імені Г. С. Сковороди. Слухачами читань стали педагоги, студенти та представники культури м. Миколаєва.
У рамках заходів філію відвідали Галина Михайлівна Сагач, доктор педагогічних наук, доктор теології, професор кафедри теорії і методики виховання Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, академік 4-х міжнародних академій, куратор Миколаївського відділення та проректор Всеукраїнського народного університету ім. Григорія Сковороди, член Національної спілки журналістів України, відомий в Україні ритор; Тетяна Олександрівна Кузьміч, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії і методики виховання, завідувач науково-методичної лабораторії управління навчальними закладами та координації діяльності районних (міських) методичних установ КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».
Галина Михайлівна Сагач та Тетяна Олександрівна Кузьміч виступили перед слухачами курсів підвищення кваліфікації Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, педагогічним колективом та студентами Миколаївського будівельного коледжу з презентацією елективного спецкурсу для старшокласників «Ave, Scovoroda! Ідемо за Сковородою». Автори програми запропонували миколаївським колегам залучитися до впровадження спецкурсу в освітянську практику навчальних закладів міста та області, готуючись таким чином до святкування 300-річчя з дня народження українського та світового генія Григорія Сковороди.
У науково-педагогічній бібліотеці м. Миколаєва відбулося засідання круглого столу на тему «Духовно-моральні виміри культури серця особистості», де з доповіддю виступила професор Галина Михайлівна Сагач.
З повідомленнями про діяльність Миколаївської філії за 5-ть років виступили засновники: М.М. Букач, Т.І. Роскіна, Т.І. Даниленко, Л.М. Шкаруба, Л.А. Ржепецький та інші. Актив філії було нагороджено грамотами Всеукраїнського товариства «Знання» та Інституту генези життя та Всесвіту «за подвижницьку християнську просвітницьку діяльність у місті Миколаєві та Миколаївській області».

Т.О.Кузьміч

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.