Хрестоматії сучасної дитячої літератури

12 січня у Науково-педагогічній бібліотеці зібралися освітяни письменники, миколаївські бібліотекарі, учні молодших класів та активісти, всі ті, кому не байдужа доля підростаючого покоління. Презентація хрестоматії стала дійсно святом Книги і Рідного слова. А почалося дійство з покладання квітів до пам’ятного знаку М.Аркасу на честь вшанування відомого миколаївського історика, фольклорознавця, поета, який народився 7 січня 1853 р.
Приємно, що саме у нашому місті, одному з перших, відбулася подібна презентація, насамперед, завдяки народним депутатам Тарасу Кременю та Ігорю Бриченку. «Хрестоматія сучасної дитячої літератури» – збірка творів сучасних українських письменників для дітей, доданих до програми Літературного читання в рамках оновлення навчальних програм для 1-4 класів. Насамперед, це твори письменників, яких немає в чинних підручниках: Сашка Дерманського, Івана Андрусяка, Галини Малик, Лесі Вороніної, Катерини Бабкіної, Галини Ткачук, Григорія Фальковича, Оксани Лущевської, Василя Голобородько, Тетяни Стус, Тараса та Мар’яни Прохаськів, та інших – всього близько 40 імен. Треба зазначити, що вперше за історію Незалежності книга серії «Шкільна бібліотека», до якої належить хрестоматія, надрукована за бюджетні гроші для початкової школи. Також заслуговує уваги високий рівень видавничої культури книжки, мета якої полягає ще й у тому, щоб показати нові стандарти якості шкільного посібника. Майже на кожній сторінці хрестоматії вміщено авторські ілюстрації українських художників, завдяки чому книги вийшли змістовними і мальовничими.
До уваги присутніх була запропонована книжкова виставка «Сучасна українська дитяча література» із фондів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна.
Своїми особистими враженнями від прочитання хрестоматії поділився учень 4 класу загальноосвітньої школи №44 Ігор Божко. Як представила Ігора його вчителька Алла Венгер, – палкий фанат гарного літературного слова. Найажливішим для юного читача є довіра до автора і велике бажання: «Хочу, щоб такі книги були у книгарнях, у наших шкільних бібліотеках». Отож, дорослі, дослухаймося до наших дітей, докладемо всіх зусиль для здійснення їхніх бажань!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.